Українцям нагадали, що потрібно зробити в останній день березня

Як зменшити вплив на організм переходу на літній час

В останню неділю березня Україна традиційно переходить на літній час. Це значить, що в ніч із суботи на неділю потрібно перевести стрілки годинників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства економіки України.

“31 березня Україна переходить на літній час - о 3 (третій) годині за київським часом стрілка годинника переводиться на 1 (одну) годину вперед”, - уточнили у міністерстві. 

У Мінекономіки пояснили, що перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України".

“Час, чинний в Україні взимку, є природним для території нашої держави, і відповідає її географічному положенню, а в період з останньої неділі березня по останню неділю жовтня запроваджується літній час з метою ефективного використання світлої частини доби”, - зазначили у міністерстві.

Також у Мінекономіки пояснили, що запровадження літнього часу є загальноприйнятою міжнародною практикою. В Європейському Союзі діє Директива 2000/84/ЕС Європейського Парламенту і Ради від 19.01.2001 про перехід на літній час, відповідно до якої в країнах – членах ЄС запроваджено на їх територіях порядок обчислення часу: перехід на літній час з кінця березня і на зимовий - в кінці жовтня.

Однак пережіх на літній час може призвести до небезпечних наслідків, ймовірне:

  • зростання захворюваності організму,

  • збільшення ризиків інфарктів, гіпертонічних кризів; помічено, що в адаптаційний період зростає кількість викликів швидкої допомоги через проблеми з серцем,

  • збільшення кількості ДТП,

  • зростання кількості спроб суїцидів.

Щоб зменшити негативний вплив на організм, рекомендується дотримуватися простого правила - кілька днів до переведення стрілок годинників варто лягати спати та вставати раніше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові перейменують деякі топоніми.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться