Продукти в Харкові та області: що подорожчало найбільше

Які продукти у січні подорожчали найбільше

Ціни на товари та послуги змінюються чи не щодня. При цьому варто зазначити, що не завжди це підвищення вартості. Деякі товари у 2024 році подешевшали. У Головному управлінні статистики у Харківській області розповіли про ситуації на ринку товарів та послуг у Харкові та області, повідомляють “Коментарі”.

У січні 2024 року, порівняно з груднем 2023 року, подешевшали деякі продукти. Так, вартість яєць знизилась на 8,2%, м'яса та м'ясопродуктів - на 1,9%, цукру - на 4,4%, хліба - на 1,1%. Також на 5,2% подешевшали одяг та взуття, на 5,3% паливо та мастила. 

При цьому статистика показує і збільшення вартості. Значно додали в ціні овочі - на 21,1%, фрукти - на 6,8%. Також відмічається ріст цін на безалкогольні напої - на 2,9%, макаронні вироби - на 2,5%, сир та м'який сир - на 2,1%. Зросла вартість і деяких послуг, приміром, залізничний та пасажирський транспорт подорожчав на 1,9%, охорона здоров'я - на 1,4%. 

picture

Нагадаємо, що у Харкові станом на 1 січня працювали 3,3 тисячі підприємств торгівлі, а також 48 ринків та торговельних майданчиків. У Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку міської ради  розповіли, що впродовж 2023 року у Харкові відкрилися 12 супермаркетів та 20 мінімаркетів. “Збільшення кількості підприємств свідчить про зростання попиту населення на товари та послуги, а, значить, і про збільшення кількості харків’ян, які повертаються до міста”, - зазначили у департаменті.

У січні у Харкові працювало 16 гіпермаркетів, 215 супермаркетів та 45 торгових центрів.

Раніше “Коментарі” повідомляли, які проблеми у Харкові потребують першочергового вирішення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться