Обстріл Харківщини: є влучання в цивільні об’єкти (ОНОВЛЕНО)

Інформація про загиблих або травмованих громадян на даний час не надходила

15 березня близько 16:30 до поліції надійшло повідомлення про обстріл селища Золочів Богодухівського району. Попередньо встановлено, що удар був нанесений керованою авіабомбою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Зафіксовані влучання на територію районної лікарні. Пошкоджені будівлі, гараж, виникли загоряння автомобілів швидкої допомоги, легкових транспортних засобів. Також пошкоджено приватний будинок.

На місце події виїхали слідчо-оперативні групи, криміналісти, вибухотехніки, співробітники ДСНС.  

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

У свою чергу начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що обстріл вівся ракетами С-300.

"Унаслідок удару знищено  приміщення гуртожитку та приміщення пункту екстреної медичної допомоги. Пошкоджено приміщення Золочівської лікарні. Знищено 2 автомобіля бригади швидкої, 2 частково пошкоджено. Без постраждалих", – повідомив голова ХОВА.

ОНОВЛЕНО: Олег Синєгубов о 19:34: "За оновленими даними, окупанти вдарили по Золочеву ракетою "Іскандер".

Додатково виявлено пошкодження триповерхової будівлі лікарні, автомобілів швидкої допомоги, легкових автомобілів та 16 приватних домоволодінь.

На цю хвилину – без постраждалих".

ГУ ДСНС в Харківській області о 19:37: "Сьогодні вдень ворог завдав удару ракетою по території медзакладу с. Золочів. В результаті обстрілу сталися пожежі у двох будівлях: пункті екстреної медичної допомоги та недобудованому гуртожитку. Крім того, вогнем були охоплені два авто екстреної медичної допомоги та два легковика.

Загальна площа пожежі склала близько 200 кв.м. Також на території лікарні пошкоджено будівлю медустанови, 4 автомобілі та щонайменше 16 поруч розташованих житлових будинків.

О 18:25 пожежу було ліквідовано. Загалом до ліквідації наслідків ворожих ударів залучалися 3 одиниці техніки та 15 рятувальників.

За попередніми даними, жертв і постраждалих немає".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині повертаються місцеві жителі: що там зробили

Фахівці Дергачівського району електричних мереж повністю відновили електропостачання в селі Цупівка Харківського району. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

"До війни в Цупівці було зареєстровано 382 точки обліку. До електромережі вже підключено близько 100 домоволодінь. Триває процес заживлення модульних будинків, які тут зводяться для людей, які втратили житло через військові дії. Місцеві жителі повертаються, тож будемо продовжувати підключати споживачів за їхніми заявками", - зазначив начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук.

Читайте також: Стало відомо, хто загинув від міни у Куп’янську (ФОТО)



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться