Харків та область пріоритет для Кремля: що відбувається на Харківщині

Де сконцентровані російські війська на Харківщині

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що на півночі області немає концентрації штурмових військ, які б мали змогу відкривати новий фронт. Про це інформує портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Він зазначив, що зараз в окупаційних військ є пріоритетним Куп'янський напрямок. За його словами, окупанти мали намір захопити ще влітку, потім восени, потім до Нового року, потім до виборів Путіна ділянку від Куп'янська-Вузлового до річки Оскіл.

Олег Синєгубов наголосив, що наші Збройні сили стримують ворога, хоча там відбувається по 7-15 штурмових дій на добу.

Також начальник ХОВА зазначив, що противник обстрілює керованими авіаційними бомбами та артилерією все прикордоння, щоб тероризувати місцеве населення і відвертати ЗСУ від оборони на основних напрямках. 

Він повідомив, що на Куп’янсько-Лиманському напрямку спостерігається концентрація ворожих військ в приблизно 100 тисяч осіб. Вона зберігається такою вже понад 10 місяців. З цих 100 тисяч безпосередньо воює приблизно тисяч 40. Інші – це логістика, сили забезпечення, шпиталі... 

“На півночі області концентрації штурмових військ, принаймні таких, які б мали змогу піти на штурм і відкривати собі новий фронт, ми не бачимо. Проте чітко розуміємо, що і Харків, і Харківська область для Кремля є пріоритетом, і маємо слідкувати за військовою обстановкою на нашому прикордонні фактично “24 на 7”, щоб об’єктивно протидіяти тим загрозам, які можуть бути”, – додав Олег Синєгубов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській області поліція евакуює мешканців.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться