Окупанти просунулися на Харківщині та нарощують чисельність військ

Що відбувається на лінії зіткнення у Харківській області

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, що ситуація на фронті загострилась, повідомляє портал "Коментарі".

“Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках - має тактичні успіхи. Відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять “з рук в руки” кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації”, - пояснив Сирський.

За його словами, минулого тижня важкі бої тривали по всій лінії фронту. Обстановка динамічно змінювалась – на деяких напрямках ворог мав тактичний успіх, а на деяких вдалося покращити тактичне положення наших військ.

“Основні напрямки зосередження зусиль ворога на Куп’янському напрямку – села Стельмахівка та Берестове. Там ворог мав частковий успіх, але діями наших підрозділів був зупинений. Також, продовжує наступ на село Терни на Лиманському напрямку, намагається витіснити Сили оборони України за річку Чорний Жеребець, успіху не має”, - зазначив він.

Також за його словами, Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне положення в районі Синьківки (Куп’янський напрямок).

Олександр Сирський розповів, що ознак безпосередньої підготовки противника до наступальних дій на Півночі України немає. Разом з тим, відстежуємо нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку.

А тим часом очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що за минулу добу на Куп’янському напрямку ворог 6 разів атакував наші позиції в районі населеного пункту Берестове. 

За минулу добу на Лиманському напрямку ворог 14 разів атакував наші позиції, зокрема в межах області, в районі населених пунктів Копанка, Новосергіївка”, - повідомив він. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що минулого тижня окупанти завдали ракетного удару по Дергачах.




Джерело: https://t.me/osirskiy/670
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться