Мешканців ще однієї громади Харківщини закликали евакуюватися: що сталося

У селищній раді зазначили, що евакуація добровільна

У зв’язку з бойовими діями на прифронтових та прикордонних територіях, спричиненими російською агресією, є можливість безкоштовної добровільної евакуації до більш безпечних місць у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Борівської селищної ради. 

“Вам буде забезпечено безоплатне проживання у прихистку. Також вам буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО. Повідомити про бажання евакуюватися можна за номером цілодобової безкоштовної гарячої лінії з питань евакуації цивільного населення 0800 33 92 91. Увесь злагоджений процес та повний цикл евакуації від звернення в кол-центр до поселення у місцях компактного проживання також є безкоштовним” - повідомили у селищній раді.

Також нагадали жителям, що при підготовці до евакуації потрібно зібрати необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у січні оголосили обов'язкову евакуацію з деяких громад Харківської області. У Харківській ОВА пояснили, що враховуючи безпекову ситуацію, запроваджується обов'язкова евакуація населення з Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у цих населених пунктах перебувало 3043 людей, з них 279 – діти.

“Усіх евакуйованих забезпечуємо житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей. Охочі евакуюватися можуть цілодобово телефонувати за номером 0-800-33-92-91”, - наголосив начальник Харківської ОВА.


Читайте также