Що відбувається на кордоні з рф

У Держприкордонслужбі розповіли про загрозу на кордоні

На кордоні з росією зросла активність російських диверсійно-розвідувальних груп. Найбільше випадків фіксується на кордоні у Сумській області. Про це розповів в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пишуть "Коментарі. Харків" з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, кількість спроб проникнення диверсійних груп на територію України збільшується. На кордоні з країною-агресором найбільше таких випадків фіксується у напрямку Сумської області. 

Також, за словами речника Держприкордонслужби, активність ворожих угруповань спостерігається й у Харківській області.

"Але наші воїни роблять все можливе, що завчасно викривати такі групи та наносити по ним удари, щоб як мінімум вибити їх за межі нашої території, а як максимум - знищити ці групи. Для цього використовують технічні засоби по всій лінії кордону та протидиверсійні резерви", - додав речник ДПСУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що загроза зберігається і для цивільних на Харківщині. 

У зв’язку з бойовими діями на прифронтових та прикордонних територіях, спричиненими російською агресією, є можливість безкоштовної добровільної евакуації до більш безпечних місць у Харківській області. Про можливість евакуації повідомили у Борівській селищній раді. 

Також нагадали жителям, що при підготовці до евакуації потрібно зібрати необхідні речі, в тому числі документи, гроші, ліки та одяг.

Детальніше про умови евакуації та куди можна переїхати з небезпечних районів Харківської області читайте за посиланням

Читайте также