На Харківщині і Донеччині рятувальники локалізували страшну пожежу

Через пожежу постраждало троє цивільних та четверо рятувальників

На території НПП "Святі гори" на Донеччині пожежа локалізована на площі 6000 Га. Триває ліквідація окремих осередків тління лісової підстилки на площі 130 га, але розповсюдження вогню не спостерігається. Проводиться моніторинг оперативної обстановки для запобігання повторного загоряння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію ДСНС України.

Поблизу села Студенок Оскільської громади Харківщини локалізована пожежа на площі 1650 га.

Загалом вогонь пройшов у межах Донецької та Харківської областей площу понад 5 тисяч га. Знищив 302 домоволодіння та травмував 3 місцевих мешканців. Внаслідок детонації вибухових пристроїв, залишених ворогом після деокупації цього регіону, постраждали 4 вогнеборці Харківського гарнізону ДСНС.

До пожежогасіння були залучені сили та засоби Харківського, Полтавського, Дніпропетровського, Донецького, Луганського та Черкаського гарнізонів ДСНС. Загалом 71 одиниця основної та допоміжної техніки, пожежний потяг та 245 рятувальників особового складу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Рятувальники з Харківщини підірвалися на міні в лісах Донеччини (ФОТО)

Троє рятувальників з Харківщини, які були залучені до ліквідації масштабної лісової пожежі на Донеччині, отримали поранення. Про це повідомили в МВС України, інформує портал "Коментарі". Пожежна автоцистерна підірвалася на ворожому вибухонебезпечному предметі. Надзвичайників госпіталізовано до лікарні.

Страшні фото – за посиланням.

Читайте також: До згорілого Студенка повернулися люди: що там відбувається (ФОТО)

У селі Студенок тривають ліквідаційні заходи. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". Пожежа внаслідок обстрілів окупантів зруйнувала понад 130 домоволодінь, в яких проживали 205 людей.  Попри значні руйнування жителі залишаються в населеному пункті, понад 180 евакуйованих повернулися.  Створено Гуманітарний штаб, де людей забезпечують необхідною гуманітарною допомогою. Подробиці – за посиланням.

Читайте также