У Харкові затримали посадовицю податкової, яка отримала десятки тисяч доларів хабара

Жінку тримають під вартою з правом внесення семи мільйонів гривень застави

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід посадовій особі податкової з Харківщини, яку затримали на одержанні 55 тис. доларів США хабара. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

16 лютого 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід посадовій особі ГУ ДПС у Харківській області, яку викрили на отриманні 55 тисяч доларів США від представника юридичної особи та проханні надати неправомірну вигоду у розмірі 150 тисяч доларів США.

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 7 млн грн застави.

У разі внесення застави на особу будуть покладені відповідні процесуальні обовʼязки.

Дії посадовиці кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369 КК України.

Примітка: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині 19 людей доставили до поліції: що відбувається

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 19 осіб.

На блокпостах Харківської області з метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили понад 1900 транспортних засобів.

На блокпостах упродовж доби вилучили підривачі, бойові гранати, піротехнічні вироби, запал міни, димові гранати, близько тисячі патронів різного калібру. 

Читайте также