Що таке плата за абонентське обслуговування та як її сплачувати харків’янам

Дуже багато звернень надходить до профільного міністерства

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, враховуючи численні звернення підприємств галузі та споживачів комунальних послуг, надало роз’яснення щодо застосування плати за абонентське обслуговування, інформує портал "Коментарі".

Зокрема, в міністерстві зазначили, що плата за абонентське обслуговування - це платіж, який споживач сплачує виконавцю за індивідуальним договором про надання комунальних послуг. Так підприємству відшкодовуються витрати, пов’язані з укладанням договорів про надання комунальних послуг, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії тощо.

Також там підкреслили, що плата за абонентське обслуговування здійснюється щомісячно, незалежно від користування комунальною послугою.

Детальна інформація про порядок нарахування плати за абонентське обслуговування - за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області оновили графіки відключення світла з 6 по 10 травня

В АТ "Харківобленерго" опублікували таблицю з годинами вимкнень, інформує портал "Коментарі". Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете дізнатися про це у документі за посиланням.

Читайте також: У Харківській області розпочинаються перевірки по багатоквартирних будинках

У травні 2024 року у 250 багатоквартирних будинках Харківської області відбудуться перевірки.

Що будуть перевіряти у багатоквартирних будинках Богодухівської, Дергачівської, Золочівської, Солоницівської, Зміївської, Валківської, Краснокутської, Нововодолазької, Первомайської, Лозівської, Сахновщинської, Красноградської, Зачепилівської, Кегичівської, Ізюмської, Пісочинської, Безлюдівської, Південноміської, Роганської, Новопокровської, Печенізької, Чкалівської, Балаклійської, Донецької громад Харківської області – читайте за посиланням.

Читайте также