У Харкові квартиру вартістю у півмільйона забрали у власність громади

Завдяки втручанню прокуратури у власність територіальної громади повернуто квартиру у Харкові, якою заволоділи шахраї

Прокурорами Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова вжито всіх необхідних заходів для реального виконання рішення суду. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Так, вказаною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння квартирою по вул. Конторській у м. Харкові. Після смерті власниці у квітні 2020 року, за відсутності спадкоємців, вказана нерухомість підлягала переходу у власність Харківської міської територіальної громади за правилами відумерлої спадщини, відповідно до ст. 1277 ЦК України. Вартість вказаної квартири складає понад півмійльона гривень.

Однак згідно з відомостями, які містяться в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, приватним нотаріусом у березні 2021 року посвідчено договір купівлі-продажу вказаної квартири від імені померлої. Встановлено, що для незаконного заволодіння нерухомістю було використано паспорт померлої власниці з вклеєною фотокарткою іншої особи.

У подальшому незаконно відчужене майно без належних на те повноважень передано в іпотеку.

Ці порушення стали підставою для направлення керівником окружної прокуратури позовної заяви до суду в інтересах держави в особі Харківської міської ради про визнання квартири відумерлою спадщиною, витребування вказаного майна з чужого незаконного володіння, визнання правочину недійсним. Жовтневий районний суд м. Харкова задовольнив позовну заяву прокуратури.

На теперішній час державну реєстрацію права власності на цю квартиру проведено за Харківською міською радою, чим повністю поновлено порушені права та інтереси територіальної громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Патрульні Харківщини повідомили, кому заборонено рухатися дорогами області

На автомобільних дорогах загального користування Харківської області введено обмеження для великовагового транспорту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Харківської області.

Подробиці – за посиланням.

Читайте также