Ірина Верещук звернулася до переселенців

Окупанти лякають людей, що забиратимуть житло на окупованих територіях

Багато внутрішніх переселенців залишили своє житло на ТОТ. Останнім часом окупаційна влада починає шантажувати їх, погрожуючи забрати їхні квартири та будинки. Надсилають переселенцям повідомлення з вимогою з'явитися на ТОТ за місцем проживання та підтвердити свої права на нерухомість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції.

Віцепремʼєрка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук звернулася до громадян, які є переселенцями з тимчасово окупованих територій (ТОТ):

"Не їдьте на ТОТ. Не контактуйте з окупантами. Не колаборуйте з ворогом. Не беріть ворожі паспорти. Як би важко вам зараз не було на підконтрольній території, якщо поїдете на ТОТ, зрештою, вам там буде лише гірше. Дочекайтесь деокупації по цей бік лінії фронту.

Якщо вам стає відомо, хто на ТОТ прямо або опосередковано залучений до дій з незаконного позбавлення українців їхнього житла на ТОТ, повідомляйте на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548", – наголосила Верещук.

Також вона звернулася до відповідних осіб на ТОТ:

"Усі, хто прямо або опосередковано залучений до незаконного позбавлення українців їхньої нерухомості на ТОТ, згодом буде нести кримінальну відповідальність, а також буде зобовʼязаний відшкодувати постраждалим усі відповідні втрати та збитки. 

Усі, хто буде незаконно набувати, володіти, розпоряджатись або користуватись житлом на ТОТ, яке належить нашим людям, також буде нести кримінальну відповідальність та буде відшкодовувати переселенцям усі відповідні втрати та збитки. В повному обсязі.

Не звʼязуйтесь. Воно того не варто. Бо потім пошкодуєте. А я вам показуватиму цей пост".

Читайте также