У ХОВА прокоментували ситуацію із закупівлею продукції

У ХОВА заявили про готовність сприяти слідству

У Харківській ОВА надали офіційний коментар щодо розслідування у справі щодо закупівлі гуманітарної продукції, про яке повідомляли в НАБУ та САП. Про це Інформують “Коментарі” з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У ХОВА підтвердили дані, оприлюднені НАБУ та САП - дійсно, у березні 2022 року між Харківською ОВА, АТ “Укрзалізниця” та приватним товариством було укладено тристоронній договір на постачання продовольчих товарів, що став предметом дослідження правоохоронних органів. 

“Важливо зазначити, що за вказаним договором продукція була поставлена в повному обсязі та в межах дії договору, та передана за призначенням населенню Харківщини. Факт повної поставки та виконання умов договору підтверджують висновки державного аудиту за 2022 рік” - пояснили в ХОВА. 

У Харківській ОВА нагадали, що із березня 2022 року сприяли слідству, надавали відповідні документи профільним правоохоронним органам на всіх етапах слідчих дій. У ХОВА запевнили, що й далі будуть сприяти слідству відповідно до вимог чинного законодавства. 

“Разом з тим, якщо під час досудового слідства та в суді буде доведено факт злочинних дій або намірів будь-якої посадової особи, то ця особа персонально має понести законне покарання”, - підсумували в Харківській ОВА.

Щодо справи, про яку йдеться у повідомленні ХОВА, нагадаємо, що напередодні у НАБУ та САП повідомили про виявлення факту привласнення понад 15 мільйонів гривень на закупівлі продукції. Серед підозрюваних - керівниця апарату ХОВА. За даними слідства, продукцію мали закупити для безплатної видачі жителям прифронтових та деокупованих районів. У САП зазначили, що продукцію так і не закупили. 

Раніше “Коментарі” повідомляли: Факти продажу гуманітарної допомоги розслідують на Харківщині: що відомо про підозрюваних


Читайте также