Стали відомі нові подробиці обстрілу Харкова (ФОТО)

Постраждалим нададуть необхідну допомогу та нададуть житло

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки обстрілу Харкова, повідомляє портал "Коментарі".

Інформацію про оперативну ситуацію очільник ХОВА оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. “Станом на зараз маємо інформацію щодо часткової руйнації двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи, адмінбудівлі, місця загального користування. Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок”, - повідомив він.

За даними Олега Синєгубова, відомо про щонайменше 16 постраждалих людей, серед яких 4 дитини, вік — від 3 місяців до 9 років. “У постраждалих поранення легкого або середнього характеру. Надається вся необхідна меддопомога. Одна людина загинула: це цивільний чоловік, всі дані з‘ясовуються”, — уточнив Синєгубов (станом на 17:45, - ред.).

Обстріл житлових будинків, за даними начальника ХОВА, ймовірно, було здійснено боєприпасом УМПБ Д-30. “Він достатньо потужний, за силою вибуху — середнє між авіабомбою та ракетою. Боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують як і з літака, так і з РСЗВ “Смерч”. Остаточна інформація після експертизи”, — зазначив Олег Синєгубов.

Він уточнив, що мешканцям пошкоджених від влучання будинків буде надана гуманітарна допомога та запропоновано тимчасове житло.

У Харківській обласній прокуратурі показали наслідки ворожого удару.

За даними президента України Володимира Зеленського, щонайменше 19 людей постраждали, серед них діти. “Зокрема, дівчинка 2022 року народження, хлопчик 2023 року народження. Усім постраждалим надається необхідна допомога. Всі служби працюють на місці влучання, і я вдячний усім, хто день за днем рятує для Харкова нормальне життя”, - повідомив очільник країни. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харкові 27 березня пролунали вибухи. А вночі ворожі війська застосували дрони - один збитий БПЛА впав на територію кладовища.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться