Ситуація складна: що відбувається у Харкові після обстрілів

Періоди вимкнення світла у Харкові складають близько 6 годин

Російській війська збільшили кількість обстрілів Харкова. У місті продовжується ліквідація наслідків ворожої атаки 22 березня - діють графіки відключення світла, відновлюють роботу електротранспорту. 27 та 28 березня ворожі війська завдали нових ударів. Про ситуацію в Харкові повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради та Міненерго.

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону зазначив, що внаслідок обстрілів 27-28 березня пошкоджено 19 житлових будинків. Руйнування будівель зафіксовані у Шевченківському та Київському районах. 

“Тривають відновлювальні роботи. Працюємо на двох локаціях – там, де росіяни учора вдарили новим типом зброї, та на місці нічного “прильоту”, де також були пошкоджені житлові будинки, практично зруйнований ресторан”, - розповів він. 

За його словами, комунальники працювали до пізньої ночі і сьогодні продовжили роботи. Зараз працюють над відновленням електро-, водо- та газопостачання у ці будинки.

Ігор Терехов зазначив, що залишається складною ситуація з електропостачанням у Харкові - у всіх районах міста діють погодинні графіки відключень світла. Він зазначив, що частково електропостачання вдалося відновити. “Але ситуація дуже напружена і складна. Маємо відключення у всіх районах Харкова. Є графік, десь трапляються збої, бо це не залежить від нас. Періоди вимкнення світла складають близько 6 годин”, - пояснив мер міста.

У Міністерстві енергетики України повідомили, що у Харкові через вчорашні ворожі удари чотири багатоповерхівки повністю відключили від електропостачання (близько 320 абонентів). 

“Діють погодинні мережеві обмеження для 220 тисяч користувачів Харкова та прилеглих територій. Критичну інфраструктуру – заживлено”, - зазначили у міністерстві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що внаслідок ворожого удару по Харкову 27 березня постраждали 19 осіб. 

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, якими боєприпасами окупанти завдали ударів по Харкову.


Читайте также