У Харківській області звернулися до мешканців однієї з громад: що сталося

Мешканців Харківщини закликали зберегти життя дітей

У Харківській області ускладнюється ситуація через постійні ворожі обстріли. У Борівській громаді звернулися до мешканців з наполегливим проханням, повідомляє портал "Коментарі".

“Шановні жителі Борівщини! У зв’язку з безпековою ситуацією, пов’язаною з постійними ворожими обстрілами нашої громади, наполегливо рекомендуємо евакуювати дітей на більш безпечні території”, - йдеться у повідомленні.

Також у селищній раді наголосили, що останнім часом ворог значно посилив інтенсивність обстрілів громади, зокрема Борової. “У такій ситуації головне завдання у сім’ях з дітьми – це зберегти життя дітей. Неповнолітня дитина не може самостійно прийняти рішення про евакуацію і виїхати, тож цілковиту відповідальність за неї несуть її батьки чи особи, які їх замінюють. Будь ласка, прийміть правильне рішення, захистіть і збережіть найдорожче!”, - звернулися до жителів громади. 

Також наголосили, якщо жителям потрібна допомога з евакуацією, варто звертатися за номером цілодобової безкоштовної гарячої лінії з питань евакуації цивільного населення 0800339291. 

У селищній раді пояснили, що добровільна евакуація проводиться за сприяння Харківської обласної військової адміністрації, міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та Координаційного гуманітарного центру у межах проєкту "Швидке реагування на сході та півдні України" за підтримки Міжнародної Організації CARE.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Харківській ОВА можуть оголосити примусову евакуацію з північної частини Харківщини. Йдеться про ті населені пункти, які постійно перебувають під ворожими обстрілами. 

Читайте також про наслідки ворожих ударів по Харкову та області.


Читайте также