Окупанти намагаються вплинути на харків'ян: деталі

Що відбувається на лінії фронту в Харківській області

Росіяни знову поширюють фейки щодо так званої евакуації з Харкова. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства внутрішніх справ.

“Такі публікації є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. Таким чином російські окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві”, - повідомили у міністерстві. 

Містян закликали не довіряти сумнівним джерелам інформації. “Наразі Сили безпеки та оборони України надійно тримають позиції вздовж всієї лінії фронту та дають гідну відсіч ворогові, зокрема і в Харківській області”, - наголосили у міністерстві.

Фейкові новини прокоментував також Харківський міський голова Ігор Терехов. Він наголосив, що попри регулярні ворожі обстріли, ситуація в Харкові залишається стабільною, тому евакуація населення з міста не планується.

За словами мера Харкова, країна-агресор активно розповсюджує фейкові новини щодо плану евакуації з міста, щоб змусити людей панікувати.  

“Харків’яни вже не вперше стикаються з дезінформацією. Зараз нам дуже потрібно, щоб засоби масової інформації розвінчували ці фейки. У Харкові немає передумов для евакуації. Росіяни використовують таку тактику, аби розхитати емоційний стан людей”, - зазначив мер.

Нагадаємо, що у деяких громадах Харківської області оголошена примусова евакуація родин з дітьми

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що потрібно Харкову для захисту містян. Також Ігор Терехов попередив про велику загрозу без військової допомоги США.


Читайте также