Жахливі наслідки обстрілу Харкова: кількість поранених збільшилася (ФОТО)

Посеред дня війська рф цілеспрямовано обстріляли спортмайданчик у Харкові: постраждали сім людей, серед них діти

Вдень 8 травня  російська армія обстріляла Салтівський район: зафіксовано влучання по території стадіону однієї зі шкіл. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію обласної прокуратури.

Отримали травми сім мирних мешканців. Серед них: дівчинка 8 років, двоє хлопчиків 14 років, хлопчик 15 років, чоловік 55 років та двоє жінок.

Пошкоджено школу та прилеглі житлові будинки.

Наразі правоохоронці та вибухотехніки працюють над встановленням типу боєприпасу, яким ворог вдарив по місту. Слідство триває.

Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками зс рф.

За процесуального керівництва  Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Крім того, комунальники усувають наслідки ворожої атаки в Салтівському районі, повідомили у міськраді.

За попередніми даними, були пошкоджені три будинки. Вибуховою хвилею було вибито 25 вікон у квартирах та 31 - у місцях загального користування. Працівники КП "Житлокомсервіс" продовжують проводити обстеження.

На місці події також працюють фахівці КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство", які закривають віконні контури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Вибухи у Харкові та області: що відомо

У Харкові та області було оголошено повітряну тривогу у зв’язку із ракетною небезпекою. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Повітряних сил ЗСУ.

Потім пролунали вибухи.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник підтвердив, що Харків та область знаходяться під ворожим обстрілом та закликав усіх перебувати в укриттях.

Начальник ХОВА Олег Синєгубов об 11:22: "Окупанти завдають ударів!

Харків та Харківський район: будьте обережні!"

Очільники міста та області повідомили про постраждалих дітей. Подробиці – за посиланням.

Читайте також: У Харкові та області оновили графіки відключення світла з 6 по 10 травня

Читайте также