Військові прокоментували чутки щодо можливого «наступу рф на Харків»

Військовий вважає, що окупанти намагаються «роззосередити» війська на лінії фронту

У телемарафоні сьогодні обговорюють ситуацію на фронті, на Слобожанському напрямку, на фоні чуток про "наступ на Харків".

Командир батальйону "Ахіллес" харківської 92-ї ОШБр Юрій Федоренко в етері нацмарафону зазначив, що така інформація про ймовірну "окупацію Харкова" – це наративи рф, щоб посіяти хаос і смуту серед людей.

"Для них важливо зробити так, щоб був відтік людей з міст тому, що під час складних часів, як показала практика, українська нація робить неможливе. Всі об’єднуються і підтримують Сили оборони.

Гуманітарна місія, фінансова, техніка, логістика. Чи буде противник намагатися штурмувати в Харківській області, за моїм переконанням, так буде. Чи буде він мати успіхів? На тих відтинках, де йому вдасться здобути будь-який успіх, він буде намагатися нарощувати зусилля. Тому, що Силам оборони доведеться заводити додаткові бригади, а це відтік бригад з Донецької області.

Таким чином противник "роздьоргає" сили і засоби наші. Але чи вдасться противнику впритул наблизитись до Харкова, за моїм переконанням ні. Сили оборони зроблять те, що треба і противника не буде", - зазначив Федоренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Сьогодні вночі російська армія завдала удару по житлових будинках у Харкові. Сталися сильні пожежі. Попередньо пошкоджено 12 приватних житлових будинків.

Постраждали дві людини: дитина 11 років та жінка 72 років - гостра реакція на стрес.

Всюди – виключно цивільна інфраструктура та житловий район. Деталі та фото обстрілів – за посиланням.

Читайте також: Сьогодні о п’ятій ранку ворог намагався прорвати лінію оборони на Харківщині

Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ).  З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Про це повідомили в Міністерстві оборни України.

"Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки", – написали в Міністерстві. Що діється на цьому напрямку – читайте за посиланням.

Читайте также