Що відбувається з опаленням та водою у Харківській області

Вже після де окупації області вдалося відновити значну кількість об’єктів, надавши людям доступ до послуг теплопостачання

У співпраці з міжнародними благодійними організаціями на Харківщині активно триває робота з відновлення об'єктів ЖКГ. Про це в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"На сьогодні в області опалюється понад 99% запланованих до включення житлових будинків, 100% закладів охорони здоров’я та дошкільних закладів, а також 99% закладів освіти. У співпраці з міжнародними партнерами Харківська ОВА та органи місцевого самоврядування відновили близько 60% об'єктів теплопостачання, майже 40% теплових мереж, 22% об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф", – розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов.

За словами заступника директора Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Едуарда Ярового, за підтримки міжнародних партнерів громадам Харківської області передали 656 електрогенераторів; до м. Чугуїв доправили когенераційні установки для 2 котелень; модульну котельню на твердому паливі передали для м. Барвінкове Ізюмського району. Для забезпечення жителів Старосалтівської та Чугуївської громад питною водою донорські організації передали 2 системи фільтрації, а для Циркунівської – пересувну очисну станцію. Аналогічне обладнання встановили й у Харкові. В Зачепилівській та Роганській громадах звели 4 водонапірні вежі, у двох селах Чугуївського району роботи по встановленню веж тривають.

Він також додав, що для забезпечення питною водою під час тривалого відключення електроенергії у Солоницівській і Безлюдівській громадах та місті Харків пробурено й облаштовано понад 70 свердловин. Наразі проводиться реконструкція водоводів і каналізаційної насосної станції в Ізюмській та Балаклійській громадах, а в Липецькій – тривають підготовчі роботи для капітального ремонту водопровідних мереж.

У 2024 році в межах співпраці Харківської ОВА, Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС), ЮНІСЕФ, Міжнародною організацією з міграції та інших благодійних організацій запланована низка проєктів у сфері відновлення ЖКХ області, зокрема: постачання спеціалізованої техніки на підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, будівництво станції очищення води у Есхарі Чугуївського району, поставка 2 твердопаливних котелень для Барвінківської громади тощо, розповів Едуард Яровий.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Будинок у Харкові, біля якого був прильот ворожої ракети, тепер зі світлом

Фахівці "Харківобленерго" відновили електропостачання багатоквартирного будинку на вул. Бакуліна, який постраждав від ракетного обстрілу на початку січня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ.

Як розповів керівник Північного району електричних мереж Ігор Диряєв, епіцентр вибуху знаходився в 20-ти метрах від місцевої трансформаторної підстанції, внаслідок чого вона зазнала значних пошкоджень. Без світла залишилися понад 100 побутових та 17 юридичних споживачів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться