У Харкові перейменують топоніми: нові назви

Які топоніми планують перейменувати в Харкові

У Харкові до 30 березня триватиме громадське обговорення щодо перейменування 18 топонімів. У Харківській міській раді повідомили, які вулиці планують перейменувати, інформує портал "Коментарі".

Містянам пропонують перейменувати деякі вулиці, назви яких пов'язані з країною-агресором. Серед пропозицій вказані наступні:

  • вулицю Бакуліна назвати вулицею Євгенія Єніна (на честь колишнього першого заступника міністра внутрішніх справ України, який загинув в авіакатастрофі у Броварах минулого року),

  • вулицю Владивостокську - вулицею Шведською,

  • вулицю Іртиську - вулицею Мерлинською,

  • провулок Кронштадтський на провулок Чумацький,

  • провулок Алтайський - на провулок Вітряний, 

  • в'їзд Трінклера назвати в'їздом Джуса (на честь українського військового льотчика Андрія Пільщикова з позивним “Джус”).

Детальніше ознайомитися з усіма пропозиціями можна за посиланням

“Подати пропозиції (зауваження) щодо перейменування топонімів можна, надіславши листа за адресою: пл. Конституції, 7; електронною поштою: [email protected] або за тел.: (057) 760-79-68. Термін подання пропозицій - до 30 березня”, - уточнили в міській раді.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що триває процес перейменування топонімів і в Харківській області. У Чугуївському районі перейменують три населені пункти. Які назви винесені на обговорення, читайте тут.

Також у Харкові планують перейменувати станцію метро “Пушкінська”. Щодо нової назви рішення ще не оголошено. Містяни пропонують нові назви станції метро. Ознайомитися детальніше з пропозиціями можна за посиланням.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться