Харків'яни пропонують нові назви станції метро “Пушкінська”

Як харків'яни пропонують перейменувати станцію метро “Пушкінська”

Харків'яни на сайті електронних петицій до влади міста зареєстрували звернення з пропозиціями нових назв станції метро “Пушкінська”, повідомляє портал "Коментарі".

Автор Glushko Denys пропонує перейменувати станцію метро на “Сковородинівська”. “Оскільки у Харкові замість вулиці Пушкінської вже з'явилася вулиця Сковороди, перейменування станції метро за аналогією на “Сковородинівська” не плутатиме жителів Харкова та гостей міста іншою назвою, а якраз логічним було б розташування станції метро на однойменній вулиці як це було раніше”, - пояснив автор.

Іншу пропозицію перейменувати станцію метро “‎Пушкінська” на “‎Молодіжну” зареєстрував Тимофій Білецький. На його переконання, станція “‎Молодіжна” відповідатиме особливостям місцевості та поблизу розташованому парку, який також має назву “‎Молодіжний”.

“Крім того, назва “‎Молодіжна‎” відмінно вписуватиметься у концепцію архітектурного оформлення станції. Наприкінці, відзначу, що пропозиція перейменування на “‎Молодіжну” є кращою альтернативою порівняно з раніше розглянутими варіантами, такими як “‎Політех”, “‎Сковородинська”, “Ярослава Мудрого” та інші. Вона краще відповідає духу та специфіці даної локації”, - зазначив автор.

Перейменувати станцію метро “Пушкінська” на “Юридичну” пропонує Сергій Сергеєв. Запропоновану назву станції метро він пояснив тим, що вона виходить до Юридичного університету.

Автор Махмуджан Джалалов пропонує перейменувати станцію метро “Пушкінська” на "Поезії" або "Літературна". Автор пояснив: “На моє глибоке переконання, назва станції повинна відповідати вигляду об'єкта. А архітектура станції відображає тему – поезії та мистецтва. Станція метро за красою, виразністю форм та за кількістю художньо-декоративних елементів, за урочистістю оформлення є однією з найкрасивіших станцій Харківського метрополітену”.

Підтримати пропозиції можна на сайті електронних звернень

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які назви запропонували жителі Харкова для перейменування станції метро “Пушкінська”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поделиться