Майже весна: якою буде погода в Харкові в березні

Коли у Харкові очікувати похолодання

У Харківській області зафіксували метеорологічну весну. У Харківському регіональному центрі з гідрометеорології повідомили, що такі зміни спостерігалися у перші половині лютого, інформують “Коментарі”.

Синоптики зазначили, що за оперативними даними, на переважній частині області перехід температури повітря через 0°С у бік підвищення відбувся в період  з 4 по 12 лютого, на півдні області: 30 січня — 1 лютого. 

“Такі строки переходу до весни на 3-4 тижні раніше середніх багаторічних. У північно-східній частині області переходу не було”, - йдеться у повідомленні синоптиків.

А календарна весна ще принесе у Харківську області похолодання, ймовірні навіть сильні морози. 

За даними довгострокового прогнозу погоди по Харкову та області, складеного спеціалістами Wisemeteo, весна 2024 року буде прохолодною і сонячною. Порівняно з торішнім сезоном, цього року весна буде менш сухою. У середньому велика кількість опадів очікується до 14 днів на сезон. 

Березень 2024 року буде типовим. Температура в середньому становитиме 0°C (у 2023 році середня температура становила +4°C).  Опади прогнозують нетривалі, короткочасні в районі 4-го - 24-го березня.

Щодо температурних коливань, то значне зниження ймовірне 24 березня. Найнижча температура вночі, за даними синоптиків, становитиме - 13°C та -7°C вдень. Загалом нічні морози протримаються до 30 березня. Вдень температура повітря буде плюсовою. 


Раніше “Коментарі” повідомляли про оголошення небезпечних явищ по Харкову та області. До чого варто готуватися, читайте за посиланням


Читайте также