Депутат райради придбав автівку під час російського наступу на Харків

Чоловік задекларував автівку, проте звідки він її узяв, у декларації не зазначено

Депутат Харківської райради Ярослав Полозков отримав у власність автомобіль Аudi A6 23 березня 2022 року (саме в цей час росіяни активно окупували Харківську область).


Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з декларації депутата за 2022 рік, інформують "Коментарі. Харків".

Варто зазначити, що Полозков вказав, що вартість автомобіля 2019 року випуску становить 702 000 гривень. Причому депутат не пояснив, яким саме способом він отримав авто у власність. Не зазначені і витрати на придбання автомобіля.

Також у декларації Полозкова жодним чином не відображена доля автомобіля BMW 258I 2017 року випуску, яка фігурувала у декларації депутата за 2021 рік. Загалом Полозков у декларації відобразив право власності ще на один автомобіль – Mercedes-Benz s 450.

Також депутат вказав, що є засновником трьох підприємств: ТОВ “Інфо Сервіс +”, ТОВ “Інфо Сервіс Про” та ТОВ “Ліберті Проджект”.

Депутат задекларував, що за рік його дохід склав менше 15-ти тисяч гривень. При цьому його заощадження, вказані у декларації за 2021 рік на рівні 150 000 доларів, не змінились.

"Тож депутат може поділитися секретом, як прожив рік на 14 800 гривень та оновив автівку", – зазначають у ХАЦ.

Крім того, розслідувачі повідомили, що депутат не згадав про британську фірму, яку створив у 2021 році.


"Компанія називається Vertex Trade LTD. Директоркою фірми стала Дар’я Осетрова – менеджерка концерну “Райський куточок”, що належить родині Полозкових. Фірма особливо не працювала, не подавала звітність і на початку 2024 року була ліквідована. Але в декларації Полозкова за 2021 та 2022 роки мала фігурувати.

Також депутат не вказав власність чи право користування об’єктами нерухомості. Хоча у той же британській компанії в нього зазначена адреса маєтку на вулиці Комітетській у Лісопарку, де прописані багато власників книжкового ринку “Райський куточок”", – пишуть у ХАЦ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов задекларував свою зарплату та майно: подробиці

Мер Харкова Ігор Терехов подав декларацію про доходи за 2022 рік у передостанній день подання декларацій чиновниками за 2021-2022 роки – 30 січня. У своїй декларації мер зареєстрував також і сина Андрія. Так, згідно декларації Ігор Терехов орендує квартиру у Харкові площею 101 м2, має у спільній з матір’ю власності квартиру у Харкові площею 69,8 м2, а також його син Андрій має право на проживання в будинку в Іспанії, яким володіє українець Ясинський Олександр Петрович.

У червні 2023 року в ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода" Ігор Терехов розповів, де перебувають його діти. У Терехова троє синів: старший 1995 року народження, середній – 2003 року і найменший – 2006-го. Відтак, двоє старших синів харківського міського голови є повнолітніми. За словами мера, вони не живуть у Харкові.

Яку зарплату отримував мер у 2022 році, на чому їздить та скільки зберігає готівки – читайте за посиланням.

Читайте также