Проігнорував повістки: яке покарання отримав мешканець Харківщини

Чоловік проігнорував дві бойові повістки

В Харківській області покарали мешканця Ізюмщини - він проведе за ґратами три роки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

“Суд апеляційної інстанції призначив 28-річному чоловіку покарання у виді трьох років позбавлення волі. Його визнано винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

Прокурори довели, що чоловік отримав бойову повістку в листопаді 2022 року. Він мав прибути до першого відділу Ізюмського РТЦК та СП для проходження військової служби під час мобілізації.

“Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих ними документах”, - повідомили в обласній прокуратурі.

Також наголосили, що чоловік не з'явився по бойовій повістці до Ізюмського РТЦК та СП, будучи придатним за станом здоров'я для проходження військової служби згідно з довідкою військово-лікарської комісії  та не маючи правових підстав на відстрочку від призову, на військову службу під час мобілізації.

Згодом чоловіку було повторно вручено повістку, проте і на цей раз він зʼявився.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. 

Суд визнав винним чоловіка вироком від 28 березня 2023 року та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнено від відбування призначеного йому покарання з випробуванням строком на два роки. 

Не погодившись із вказаним вироком, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку. Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Дніпровського апеляційного суду апеляційну скаргу прокурора задоволено.

Вирок апеляційного суду набрав чинності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що депутати Харківщини допомагали чоловікам перетинати кордон. 


Читайте также