Мешканець Рогані не дав журналістам зняти про себе сюжет: що йому загрожує

Судитимуть мешканця Харківщини, який перешкоджав пресі проводити редакційне завдання

Харківською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного чоловіка за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Фігурант кримінального провадження проживав у селищі Рогань Харківського району разом зі співмешканкою та її 12-річною донькою. До поліції надійшло повідомлення, що дитина систематично збігає з дому через жорстоке поводження з боку матері та вітчима.

18 січня 2022 року до родини приїхали кореспонденти телеканалу з приводу встановлення чи спростування факту такого ставлення до дитини.

Перебуваючи у стані алкогольного спʼяніння, чоловік почав штовхати рукою відеокамеру оператора та нецензурно висловлюватись до журналістів.

Протиправні дії чоловіка позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалів.

Зловмисник тривалий час переховувувся від слідства, його було оголошено у національний розшук. Скориставшись повномасштабним вторгненням рф, він виїхав до Львова, де і намагався "залягти на дно". Проте у нього це не вийшло: завдяки злагодженій роботі правоохоронців чоловіка було викрито.

Обвинувальний акт направлено на розгляд до Харківського районного суду Харківської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Як у Харкові слідкують за Алеєю Слави, де майорять сотні прапорів за загиблими

Працівники КП "Ритуал" підтримують у належному стані місця поховань військових, які захищали Україну.

За словами голови Всеукраїнського об’єднання рідних зниклих безвісти та загиблих захисників України Марини Полякової, заміна прапорів на намогильних спорудах відбувається раз на півроку. "Аудит прапорів проводимо кожні 2-3 місяці. Заміні підлягають ті, які дуже пошкоджені вітром. Поки йде повномасштабна війна, і Харків практично щодня обстрілюється, нові пам’ятники героям не встановлюються. Як тільки ситуація стабілізується, ця робота відновиться", - розповіла вона.

Читайте також: Спеціальну німецьку техніку отримала Харківщина: подробиці

Читайте также