У Харкові затримано хлопця, який знищував автомобілі військових за гроші

Наразі поліція проводить розслідування для встановлення осіб, що можуть бути причетні до організації цього злочину

Харківські правоохоронці викрили та затримали 18-річного молодика, який підозрюється у підпалі автомобіля військовослужбовця. Чоловік, спокушений обіцянкою легкого заробітку, "полював" на автівки захисників, обираючи їх за камуфляжним забарвленням. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

26 липня пізно вночі на вулиці Чеботарській у Холодногірському районі міста молодик підпалив Land Rover Range Rover, який, на його думку, належав військовому. Автомобіль повністю згорів.

За інформацією слідства, підозрюваний відгукнувся на оголошення із завданням вишукувати та знищувати автомобілі українських захисників. За успішно виконане завдання він отримав 40 тисяч гривень, що значно менше обіцяної суми.

Правоохоронці підозрюють, що молодик може бути причетним до інших аналогічних злочинів. Наразі встановлюються його зв'язки з можливими "кураторами" з РФ, які могли замовляти ці підпали.

Затриманому вже повідомлено про підозру за фактом умисного пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Йому загрожує кримінальна відповідальність. Слідство триває, і всі причетні до цієї схеми будуть притягнуті до відповідальності.

“Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Раніше “Коментарі” писали, що на Лазурному узбережжі Франції затримали ватажка банди "Залютинських". В Україні ж банда до повномасштабного вторгнення "віджимала" бізнес у мешканців Харківської області.

Читайте также