Зрадник у погонах: екс-поліцейський з Куп'янська на лаві підсудних за співпрацю з окупантами

За свою "службу" чоловік отримував 45 тисяч російських рублів щомісяця

Харківська обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти 23-річного екс-поліцейського, який звинувачується у державній зраді та колабораційній діяльності. За даними слідства, у 2022 році під час окупації Куп'янська обвинувачений приєднався до лав окупантів.

Слідство встановило, що обвинувачений, будучи діючим правоохоронцем, добровільно перейшов на бік ворога під час окупації Куп'янська влітку 2022 року. Він обіймав посаду "и. о. инспектора дорожно-патрульной службы" у так званому "Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области". Його обов'язки включали несення служби на російських блокпостах, де він безпідставно зупиняв та вилучав автомобілі у цивільних громадян.


Пізніше обвинувачений обійняв нову посаду "инспектора (дорожно-патрульной службы) взвода №1 отдельной роты ДПС Государственной инспекции безопасности дорожного движения". За свою роботу на окупаційну владу він отримував щомісячну зарплату у розмірі 45 тисяч російських рублів.

Перед деокупацією Харківщини обвинувачений втік на територію Росії. Його було звільнено з лав Національної поліції України. Тепер йому загрожує довічне позбавлення волі за державну зраду та колабораційну діяльність. Справу розглядатиме Червонозаводський районний суд м. Харкова заочно.

Цікаво, що рідний брат обвинуваченого, також колишній український правоохоронець, вже постає перед судом за аналогічним звинуваченням у державній зраді. Обвинувальний акт проти нього було направлено до суду ще у листопаді минулого року.

Крім того, правоохоронці встановили причетність обох братів до російського ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району, що стався 5 жовтня 2023 року.

“Досудове розслідування у цій справі проводив другий слідчий відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві (з дислокацією у м. Харків). Оперативний супровід здійснювали другий оперативний відділ ТУ ДБР та Харківське управління ДВБ НПУ”, - йдеться в повідомленні.

Читайте также