На Харківщині перевірили радіаційний фон: що виявили

Через пожежу на ЗАЕС було занепокоєння щодо витоку радіації

У Харкові та області перевірили радіаційний фон. Про це повідомили у Харківському регіональному центрі з гідрометеорології, інформує портал "Коментарі".

Радіаційний фон (мкР/год) по Харківщині станом на 9:00 12 серпня становить:

Золочів - 12

Харків - 12

Богодухів - 10

Коломак - 12

Великий Бурлук - 13

Печеніги - 10

Слобожанське - 10

Куп’янськ - 11

Красноград - 11

Лозова - 10

Ізюм - 14

Всі показники у межах норми, зазначають в центрі з гідрометеорології. Нагадуємо, що контрольний рівень радіаційного фону до 25 мкР/год.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

Зазначимо, увечері 11 серпня мешканці Нікополя помітили пожежу на території ЗАЕС. Як повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, попередньо росіяни запалили велику кількість шин у градирнях ЗАЕС. Ймовірно, вони це зробили з метою провокації чи залякати українців. Як відомо, російська армія захопила Запорізьку АЕС у березні 2022 року за кілька днів після повномасштабного вторгнення. Наразі на території ЗАЕС знаходиться місія МАГАТЕ, яка днями повідомляла про пожежі навколо атомної станції.

Читайте также