Колишнє керівництво «Харківобленерго» розробили злочинну схему – НАБУ і САП розслідують

Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру

НАБУ і САП затримали двох співорганізаторів злочинної схеми щодо заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн під час закупівлі трансформаторного та вимірювального обладнання АТ "Харківобленерго". Про це повідомили у пресслужбі НАБУ, інформує портал "Коментарі".

Йдеться про в.о. голови правління АТ "Харківобленерго" (2020-2024 рр.) та керівника комерційного підприємства.

Оборудка полягала у продажі товариству заздалегідь обраними компаніями трансформаторів та лічильників за завищеними цінами.

Вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

У свою чергу в пресслужбі АТ "Харківобленерго" дали роз’яснення щодо цієї інформації, де повідомили, що кримінальне провадження у справі про закупівлю трансформаторів за завищеними цінами триває з 2021 року, та з того часу підприємство сприяє слідству.

За даними пресслужби, у повідомленні НАБУ йдеться про колишніх, а не чинних працівників товариства.

Власником контрольного пакета акцій АТ "Харківобленерго" є АТ "Українські розподільні мережі", яке набуло прав акціонера компанії з 30 жовтня 2023 року. У квітні 2024 року відбулася зміна керівника виконавчого органу АТ "Харківобленерго".


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Фортифікації на Харківщині – НАБУ відкрило справу, а відповідальний звільнився

За заявою Антикорупційного центру “Межа” Національне антикорупційне бюро відкрило провадження про можливе розкрадання бюджетних коштів під час закупівель лісу для фортифікацій на Харківщині. Про це повідомила антикорупціонерка Мартина Богуславець, пише ХАЦ.

НАБУ відкрило справу на виконання ухвали Вищого антикорупційного суду за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Це сталося через кілька місяців після того, як стало відомо, що Харківська обласна військова адміністрація купувала деревину у фірм з ознаками фіктивності, які не сплачували податки. За 2023-2024 роки було укладено контрактів на загальну суму понад 300 мільйонів гривень. За підрахунками ХАЦ, втрати бюджету від реалізації цієї схеми могли сягнути близько 150-ти мільйонів гривень.

Коли стало відомо про відкриття кримінального провадження, із Харківської обласної військової адміністрації звільнився заступник Синєгубова, який відповідав за будівництво загалом та фортифікації. За офіційною версією, Михайло Харнам “втомився”.

Детальніше – за посиланням.

Читайте также