Стало відоме ім’я загиблої медикині від ворожого FPV-дрону на Харківщині

Ворог скинув дрон на автівку медиків на Харківщині

Учора, 14 серпня, під час виконання бойових задач на фронті, загинула Госпітальєрка – Олександра Мулькевич, подруга "Майк". Про це повідомили у Медичному добровольчому батальйоні "Госпітальєри", інформує портал "Коментарі".

"Екіпаж із трьох дівчат мав відпрацювати сьогодні крайній день своєї ротації і завтра вже бути вдома зі своїми сім’ями. Троє відважних українок, які обрали своєю місією порятунок людських життів, наймирнішу і найнебезпечнішу ідею, були змушені змінити свої мирні професії і долучитись до підтримки українських Сил оборони. На кривавому рахунку росіян іще одна обірвана молода доля відважної українки", — написала у Фейсбуці народна депутатка, командир добровольчого батальйону "Госпітальєри" Яна Зінкевич.

Госпітальєри відкрили збір для допомоги родині Олександри.

"Госпітальєрів" у Білому Колодязі на Харківщині 14 серпня росія атакувала двічі: спершу вдарили з РСЗВ по пункту дислокації "Госпітальєрів", потім з дрона вдарили по автівках медиків.

Про це 15 серпня в етері Суспільного розказав заступник начальника відділу поліції №1 Чугуївського райуправління Владислав Єфаров.

Він зазначив, що під час першого удару люди поранень не зазнали.

"Було пошкоджено лише будівлю. Після цього обстрілу працівники фонду почали евакуйовувати майно на двох авто, виїхали у більш безпечну частину селища. Ворог продовжив здійснювати атаку на медичних працівників. По одному з авто завдав удару з безпілотників, на якому евакуювалися "Госпітальєри". Медикиня загинула, вона допомагала як місцевим, так і військовим, інша працівниця фонду отримала легкі поранення, від госпіталізації відмовилася", — розказав Владислав Єфаров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Окупанти скинули дрон на авто медиків та цивільних: є загиблі та поранені

Окупанти скинули декілька FPV – дронів на Харківщині на автівки медиків та цивільних громадян. Медики не вижили. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформує портал "Коментарі".

"В селищі Білий Колодязь росіяни атакували машину медичного батальйону “Госпітальєри”. Загинули двоє медиків – чоловік та жінка, які були в автомобілі. Вибухом з російського безпілотника зачепило також автівку цивільних, яка їхала в тому ж напрямку. Там було троє людей, всі вони поранені", – написав головний слідчий області.

Читайте также