Працівниця Харківського СІЗО перейшла на бік окупантів: що чекає зрадницю

Прокурор повідомив про підозру ексспівробітниці Харківського СІЗО, яка працювала на окупантів у Козачій Лопані

Прокурор Харківської обласної прокуратури заочно повідомив про підозру 42-річній жінці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час захоплення селища Козача Лопань Харківського району місцева мешканка добровільно перейшла на бік ворога. На той час фігурантка обіймала посаду інспектора державної установи "Харківський слідчий ізолятор".

При окупантах вона стала "начальником відділу внутрішньої політики" у "Временной администраци освобожденных территорий Харьковского района Харьковской области", що знаходилась у її рідному селищі Козача Лопань.

Зрадниця здійснювала розселення військових збройних сил рф, організовувала розподіл гуманітарної допомоги серед мешканців, а також організувала виїзд населення до рф.

Фігурантку звільнено із займаної української посади. Вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук.

Досудове розслідування: другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Харків) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Мешканець Харкова бажав, щоб росія завдала ядерний удар по Україні: що йому буде

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 37-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Дізнанням встановлено, що у 2023 році харківʼянин, будучи активним учасником однієї з проросійських груп у месенджері "Телеграм", систематично коментував дописи. Колаборант писав, що треба ще більше обстрілювати територію України, а по західній частині нашої держави ворог зобовʼязаний завдати ядерного удару.

Яке йому загрожує покарання – читайте за посиланням.

Читайте также