У Козачій Лопані під завалами сільради знайшли двох жінок

Завершилася друга доба пошуково-рятувальної операції у Козачій Лопані

Протягом усього вчорашнього дня рятувальники ДСНС разом з жителями селища Козача Лопань, старостою та працівниками Дергачівської міської ради розбирали завали зруйнованої будівлі місцевої адміністрації. Про це повідомив начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, інформує портал "Коментарі".

"Через надзвичайну активність ворожих FPV-дронів та загрозу артилерійських ударів спецтехніку до процесу залучити не вдалося. Однак, під час пошукових робіт були виявлені тіла двох місцевих мешканок, які допомагали у роботі старостинського округу. Основне завдання натепер – деблокувати їх та передати тіла жінок рідним для поховання", – повідомив очільник громади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

21 серпня між 12:30 та 13:00 російські окупанти завдали удари по адмінбудівлі Козачолопанського старостинського округу.

"За попередньою інформацією, було застосовано дві ракети північнокорейського виробництва. Під завалами опинилися три жінки, одну з них було деблоковано рятувальниками, наразі її здоров'ю нічого не загрожує.

Сьогодні зранку силами рятувальників, поліцейських, працівників старостату та небайдужих мешканців пошуково-рятувальна операція була відновлена. Відомо про щонайменше двох жінок, які перебувають під завалами. На жаль, шанси на їх виживання мінімальні", – зазначив начальник військової адміністрації учора, 22 серпня.

Задоренко додав, що під час ударів по Козачій Лопані 21 серпня в селищній раді могло бути понад 100 людей: на цей день планували видачу гуманітарної допомоги, яку пізніше скасували.

Читайте также