У Харкові сталося замовне вбивство за борги: що відомо (ВІДЕО)

Жорстоке вбивство на замовлення у Харкові: під варту взято трьох фігурантів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру трьом чоловікам в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю, на замовлення, із корисних мотивів та за попередньою змовою групою осіб (п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, у березні 2024 року у лісовому масиві поблизу вул. Рудничної в Харкові двоє підозрюваних вбили 34-річного чоловіка. Потерпілому завдали по всьому тілу щонайменше 200 ударів металевим ломом та деревʼяною битою. Від отриманих травм постраждалий помер на місці.

Правоохоронці затримали вбивць в порядку ст. 208 КПК України. Ними виявились раніше неодноразово судимий 33-річний чоловік та 42–річний мешканець с. Мерефа.

Встановлено, що до 33-річного підозрюваного звернувся його давній знайомий та попросив за гроші вбити потерпілого за те, що він заборгував перед ним чималу суму.

33-річний фігурант, розуміючи, що він один не впорається, звʼязався зі своїм товаришем, який відбуває покарання у ДУ "Харківський слідчий ізолятор", та попросив підшукати йому "напарника". Увʼязнений впорався зі своєю задачею та передав контакт другого вбивці — 42-річного мешканця с. Мерефа.

За клопотанням прокурорів суд взяв під варту трьох підозрюваних.

Наразі головний фігурант — замовник вбивства — переховується від слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Досудове розслідування проводить СВ ВП №3 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Прокурори довели, що влітку 2018 року чоловік, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння, прийшов до своїх батьків з вимогою дати йому 10 тисяч доларів США та ключі від сімейного автомобіля, оскільки заборгував великі суми перед кредиторами. Син поводився агресивно та погрожував спалити квартиру, якщо батьки відмовлять йому.

Злякавшись, батьки подзвонили старшому сину, який є керівником реабілітаційного центру, щоб той попросив волонтерів приїхати до них на допомогу та вгамувати молодшого сина.

Приїзд волонтерів не заспокоїв чоловіка. Навпаки, він дістав розкладний ніж і став погрожувати їм. Коли один з волонтерів підійшов ближче, зловмисник вдарив його ножем у грудну клітину — потерпілий помер на місці.

Читайте также