У Харківській області захисників та захисниць заохочуватимуть матеріально

Сьогодні відбулася сесія Харківської обласної ради

Сьогодні на сесії Харківської обласної ради ХОВА ініціювала низку важливих рішень, які стосуються підтримки захисників та захисниць. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Так, депутати облради підтримали низку рішень.

Відтепер у Харківській області відзначатимуть захисників і захисниць Харківщини одноразовою матеріальною підтримкою в розмірі 20 тисяч гривень. Бойові підрозділи будуть подавати до ХОВА переліки, які потім узгоджуватимуть профільні комісії облради.

Також в області відшкодовуватимуть витрати захисникам, які отримали інвалідність та самостійно пройшли санаторно-курортне лікування на території області: 50% витрат компенсують коштом облбюджету. Олег Синєгубов закликав громади Харківщини також ухвалити відповідні програми та компенсувати інші 50%.

Захисникам Харківщини виплачуватимуть грошову винагороду за участь у міжнародних спортивних змаганнях. Для "Ігор Нескорених", "Ігор Воїнів", United States Air Force Trials, чемпіонатів світу та Європи передбачені наступні виплати:

I місце – 122 000 грн;

II місце – 97 600 грн;

III місце – 73 200 грн.

Для інших міжнародних змагань:

I місце – 61 000 грн;

II місце – 48 800 грн;

III місце – 36 600 грн.

Тренери, спортсмени чи команди яких зайняли призові місця, отримують винагороду у розмірі 80% суми грошової винагороди спортсмена.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Обстріл Харкова "шахедами" та ракетами: що відомо (ФОТО)

Вночі та зранку окупанти били по Харкову "шахедами" та завдавали ракетних ударів. Уламки ворожих "Шахедів" зафіксовані в чотирьох локаціях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Подробиці атаки – за посиланням.

Читайте також: Для Харкова та області опублікували новий графік відключень електроенергії

АТ "Харківобленерго" опублікували таблицю з годинами вимкнень електроенергії для Харкова та населених пунктів Харківської області з 21 по 25 травня включно.

Нагадаємо, червоним кольором виділено години без світла для вашої групи, жовтим - години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

Якщо ви не знаєте, до якої групи належить ваша вулиця, ви можете про це дізнатися за посиланням.

Читайте также