У Харківській області не обслідуватимуть водойми на наявність інфекцій чи боєприпасів

Це стосується тих місць, де заборонено купатися та відпочивати

Питання про підготовку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області до літнього періоду 2024 року розглянуто під час чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

Вирішено районним державним (військовим) адміністраціям спільно з військовими адміністраціями населених пунктів у взаємодії з органами місцевого самоврядування, водокористувачами, які взяли водні об’єкти в користування на умовах оренди, в межах компетенції вжити таких заходів:

- на засіданнях місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянути питання щодо заборони використання водних об’єктів Харківської області впродовж літнього періоду для купання, масового відпочинку населення на водних об’єктах, зі встановленням відповідних забороняючих знаків та оповіщенням населення через медіа, у зв’язку із можливою наявністю вибухонебезпечних предметів та за результатами проведених засідань рекомендувати прийняти у встановленому порядку рішення щодо заборони використання водних об’єктів Харківської області впродовж літнього періоду для купання, масового відпочинку населення на водних об’єктах.

У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області наголосили, що через заборону використання водних об’єктів для купання та масового відпочинку населення водолазами ДСНС не проводиться перевірка дна водойм. Також не проводяться лабораторні дослідження води відкритих водойм і піску пляжів.

"Тож ніхто не може гарантувати відпочивальникам безпеку такого відпочинку не тільки для здоров’я, але й для життя. Окрім смертельного ризику від вибухонебезпечних предметів, купання у відкритих водоймах несе загрозу зараження на низку інфекційних хвороб.

Для збереження життя та здоров’я наполегливо рекомендуємо не нехтувати попередженнями про заборону купання або відпочинку, що встановлені на водних об’єктах!" – наголосили у службі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

По Харкову та області дали невтішний прогноз: містян просять не виїжджати з добу безнеобхідності

У другій половині дня 12 червня зі збереженням до кінця доби по області та місту очікується гроза, місцями град та шквал, 15-20 м/с. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

У Патрульній поліції Харківщини при погіршенні погодних умов радять утриматися від поїздок. Подробиці – за посиланням.

Читайте также