На Харківщині сьогодні видаватимуть допомогу: де саме

У громаді на Харківщині можна отримати допомогу до зими

Громадська організація "Аваліст" у партнерстві з міжнародною гуманітарною організацією CARE у межах реалізації проєкту "Надання життєво необхідної допомоги з підготовки до зими, забезпечення НПТ та житлом постраждалому від конфлікту населенню в Україні" проводитиме попередню реєстрацію учасників на отримання непродовольчих наборів у Дергачах.

Реєстрація відбуватиметься 16 серпня з 11:00 у безпечному просторі на території міського гуманітарного центру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Допомога надаватиметься родинам ВПО, які мають у складі сім’ї не менше 3-х осіб та мають приналежність до однієї з наступних категорій вразливості:

- домогосподарство, яке очолює батько одинак / мати одиначка;

- у складі родини є особа з інвалідністю;

- у складі родини є особа віком 60+ років;

- багатодітна родина (3 або більше дітей);

- вагітна жінка або жінка, що годує груддю.

Кожна з категорій має бути підтверджена наявністю відповідного документа під час реєстрації. Також з собою необхідно мати оригінали документів про посвідчення особи (паспорт / ID-картка) та ідентифікаційні коди усіх членів родини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині ще 28 звільнених з полону людей отримають грошову допомогу. Відповідне рішення ухвалили в ході засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги жителям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації. Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, інформує портал "Коментарі".

На розгляд комісії було винесено 358 звернень громадян. Одноразову адресну грошову допомогу, що надається за рахунок коштів обласного бюджету у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем, спричиненим надзвичайними обставинами, отримають 322 людини на загальну суму 4,8 мільйона гривень. Зокрема, 28 громадянам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії рф проти України, будуть здійснені виплати на загальну суму 1,4 мільйона гривень – кожен отримає по 50 тисяч гривень.

Читайте также