На Харківщині за прихисток переселенців більше не платитимуть

Компенсацію за безкоштовне розміщення переселенців не виплачуватимуть із вересня

Фінансування проєкту "Прихисток" з боку УВКБ ООН закінчується 31 серпня 2024 року. Таким чином, виплати особам, які розмістили ВПО, будуть припинені з 1 вересня 2024 року, а останнім звітним місяцем надання відповідної компенсації є серпень 2024 року. Про це вже більше тижня повідомляють адміністрації різних районів Харківщини на своїх офіційних сторінках, інформує портал "Коментарі".

Проєкт "Прихисток" був запроваджений у 2022 році Міністерством розвитку громад та територій України на виконання Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року № 333. Контроль за виконанням проєкту з 2023 року здійснювало Мінреінтеграції.

Протягом 2023 року "Прихисток" фінансувався Товариством Червоного Хреста України. У 2024 році реалізація проєкту здійснювалось за рахунок міжнародної донорської підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (далі - УВКБ ООН).

Наразі на рівні держави ведуться перемовини з міжнародними партнерами щодо можливостей продовження проєкту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Харківщина візьме участь в експериментальному проєкті монетизації соціальних послуг для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю

"Підтримка людей з інвалідністю та людей похилого віку є одним з пріоритетних питань роботи. Сьогодні за дорученням Прем’єр-міністра України проводимо нараду, аби визначити потребу населення Харківщини, в тому числі і внутрішньо переміщених осіб, в наданні соціальних послуг та провести роботу щодо виявлення приміщень, в яких можна організувати надання послуг, шляхом створення малих будинків або соціальних квартир", - зазначила Віта Ковальська.

В ході наради також обговорили питання участі в експериментальному проєкті Мінсоцполітики з організації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом "гроші ходять за людиною".

Читайте также