У Харкові оновили Концепцію велосипедного руху

Розвиток велосипедного руху обговорюватимуть з громадськістю

Питання оновлення Концепції велосипедного руху депутати Харківської міськради обговорили сьогодні на позачерговій сесії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Ми створимо нову програму, яка сприятиме розвитку велосипедного руху, який має бути в кожному сучасному місті. Для цього будуть проведені консультації, зокрема з громадськістю. Зробимо так, щоб концепція відповідала всім необхідним вимогам", - розповів міський голова Ігор Терехов.

Депутати ухвалили рішення про втрату чинності концепції, затвердженої в 2016 році. Як зазначили в Департаменті будівництва та шляхового господарства, ця версія облаштування велосипедної інфраструктури вже не відповідає сучасним викликам і потребам міста, а також вимогам нормативно-правової документації, і тому потребує оновлення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові люди не задоволені перейменуванням: є звернення до влади

У Харкові на сайті електронних петицій до Харківської міської ради триває збір підписів за деякі пропозиції щодо перейменувань у місті. А саме, автори петицій не задоволені перейменуванням проспекту Гагаріна на Аерокосмічний, а також станції метро "Індустріальна".

Так, автор петиції Артур Єдамов просить врахувати думку громадськості та повернути історичну назву Аерокосмічному проспекту – Зміївський Шлях.

Інша петиція створена Владиславом Кучуком щодо перейменування станції метро "Індустріальна" на "Зелений Гай".

"Раніше станція метро "Індустріальна" знаходилась на місці Імені Олександра Масельського. Зараз станція метро "Індустріальна" знаходиться на колишній станції метро "Пролетарська". У зв'язку з цим деякі люди плутаються. Поруч знаходиться Парк культури та відпочинку з назвою Зелений Гай. У честь цього парку я пропоную перейменувати станцію метро "Індустріальна" на станцію метро "Зелений Гай", – пише автор петиції.

Крім того, Роман Єрьоменко створив петицію щодо перейменування міського парку імені Фаріза Сафарова на парк імені Героя України Олега Фадєєнко.

Як проголосувати за петицію – читайте за посиланням.

Читайте также