Ще одна громада Харківщини реєструє на 21 тисячу гривень допомоги

Цю суму видають на придбання твердого пічного палива

Отримати грошову допомогу на придбання твердого пічного побутового палива на опалювальний сезон 2024-2025 років у Борівській громаді можуть громадяни:

▪ які знаходяться в десятикілометровій зоні від державного кордону з рф;

▪ які проживають на територіях ведення активних бойових дій (наказ Мінреінтеграції №309);

▪ які проживають на території можливих бойових дій (наказ Мінреінтеграції №309).

Ці категорії осіб можуть отримати допомогу за умови, що житловий будинок/приміщення опалюється виключно твердим пічним побутовим паливом, та вони (чи інші особи, що проживають у домогосподарстві) не отримували допомогу на опалювальний сезон 2024-2025 років від міжнародних донорів та інших організацій (наприклад, хто записаний на отримання або отримав допомогу на опалення від Червоного Хреста, не зможуть отримати дану допомогу).

Як отримати допомогу

▫ Мешканці селища Борова, сіл Бойні, Новоплатонівка, Шийківка, що потребують допомоги, можуть звернутися до 13 вересня 2024 року включно із заявою у приміщення ФОКу з 9:00 до 13:00 в робочі дні.

▫ Мешканці інших населених пунктів громади звертаються до старости відповідного старостату за місцем розташування домогосподарства.

Заява подається дієздатним повнолітнім членом сім’ї (домогосподарства) або законним його представником. Одержувач відповідає за достовірність зазначеної у заяві інформації.

До заяви додаються документи (копії із пред'явленням оригіналів):

▪ паспорт (або інший документ, що посвідчує особу) одержувача та всіх членів домогосподарства;

▪ ІПН одержувача та всіх членів домогосподарства);

▪ довідка ВПО (якщо в домогосподарстві є внутрішньо переміщені особи);

▪ документи, що підтверджують факт проживання в домогосподарстві;

▪ реквізити рахунку, відкритого в уповноваженому банку у форматі IBAN (за наявності);

▪ документ, що підтверджує факт опалення домогосподарства лише твердим побутовим паливом.

Грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 000 гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний сезон 2024/25 року.

Постановою передбачено проведення перевірки достовірності наведених у заяві відомостей шляхом надсилання запитів та/або відвідування місця проживання одержувача, зокрема з метою встановлення права одержувача на отримання грошової допомоги на опалення твердим пічним побутовим паливом.

Більше інформації за посиланням.

Читайте также