У Харкові 5 тисяч першокласників розпочнуть навчання у школах восени

У місті зводять ще три підземні школи

Для дітей вже облаштовують приміщення на шести станціях метрополітену Харкова. Крім цього, в місті збудували підземну школу і зараз зводять ще три. Про це сьогодні, 15 серпня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов, інформує портал "Коментарі".

 "Роботи ведуться виключно за кошти міського бюджету. Якби ми мали необмежені ресурси, то, звичайно, будували б більше таких шкіл, щоб діти могли навчатися офлайн", - зазначив міський голова.

За його словами, завершити будівництво навчальних закладів, кожен з яких розрахований на 450 учнів в одну зміну, планують за два місяці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Громади Харківщини отримали нові шкільні автобуси

У Харковіпередали перші 12 автобусів Лозівському району та 1 автобус Пісочинській громаді. Незабаром передадуть наступні партії Красноградському та Лозівському районам. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

За підтримки держави на область виділено понад 62 мільйони гривень на придбання 21 автобусів.

"Плануємо відновити офлайн-навчання у тих закладах освіти, де є в безпечні укриттях, які відповідають нормам. Загальна потреба області більше 60 автобусів —  працюємо над отриманням фінансування", – зазначив голова ХОВА.

Читайте також: Офлайн-навчання на Харківщині: де діти сядуть за парти

Відновлення офлайн-навчання на прикордонних територіях буде можливе тільки в закладах освіти, які мають захисні споруди, що відповідають чинним будівельним нормам, зазначив Синєгубов.

"Плани відновлення очного навчання охоплюють 43 заклади. Термін відкриття може варіюватися: частина закладів зможе розпочати навчання вже з 1 вересня, інші — пізніше, з 1 січня наступного року", – зазначив голова області.

Він підкреслив, що у селищі Коротич завершується будівництво захисної споруди для навчального закладу, яке вміщатиме до 500 осіб. За підсумками засідання Конгресу ХОВА звернулася до Міністерства освіти та науки Укаїни щодо дофінансування будівництва укриттів у закладах освіти міста Харків, адже щодо цього раніше були досягнуті попередні домовленості та доручення глави Уряду.

Читайте также