Що буде з 1 вересня у Харкові та області з освітою розповів Олег Синєгубов

Новий навчальний рік розпочинається для дошкільнят, школярів та студентів Харківщини

Цьогоріч на Харківщині діти навчатимуться як і онлайн, так і офлайн. Для повноцінного доступу до дистанційної освіти школярі вже отримали 30 тисяч девайсів, а вчителі — 12 тисяч ноутбуків. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олег Синєгубова за підсумками всеукраїнської освітньої конференції "Серпнева–2024".

"За нашими планами, до кінця року у школах Лозівського та Красноградського районів 13 тисяч дітей зможуть повернутися до традиційної офлайн освіти. Головна умова — створення безпечних укриттів, робота в цьому напрямку триває. Для перевезення учнів поповнюємо автопарк шкільних автобусів", – зазначив Олег Синєгубов.

Загалом в регіоні зводиться 6 масштабних безпечних середовищ, а в планах — 48 по всій Харківщині.

44 тисячі дошкільнят розпочнуть навчання в дитсадках в онлайн-форматі. Також розглядається можливість у майбутньому забезпечити їм офлайн-навчання в тих самих укриттях, де навчатимуться школярі.

"Крім того, реалізуємо політику покращення шкільного харчування, яку ініціювала дружина Президента Олена Зеленська. Продовжуємо будівництво другої в Україні фабрики-кухні, яка охопить 18 тисяч школярів у Лозовій та Близнюківській громадах. Також триває оновлення харчоблоків у закладах освіти.

Враховуючи потенціал вищої академічної освіти Харківщини, хотілося б чіткішого алгоритму щодо освітнього процесу у вищих навчальних закладах. Продовжуємо комунікацію з профільним Міністерством у цьому питанні", – резюмував очільник Харківщини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Медичні довідки у садочки та школи: як уникнути черг

Наразі немає потреби проходити огляд у декількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Огляд проводить сімейний лікар. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається уніфікована довідка № 086/о "Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)".

Подробиці – за посиланням.

Читайте также