У Харкові пролунав Перший дзвоник у метро школі та підземній школі (ФОТО)

Сьогодні у Харкові діти пішли до шкіл, але під землею

Харківський міський голова Ігор Терехов сьогодні, 2 вересня, привітав з Днем знань учнів підземної школи та метрошколи, а також їхніх вчителів та батьків. Свято Першого дзвоника відбулося на усіх станціях метрополітену, де облаштовані такі класи.

"Я вітаю всіх школярів, для кого сьогодні лунає перший дзвінок у їхньому житті, та тих юнаків і дівчат, для кого цей перший дзвоник вже останній. Мені хочеться, аби вчитися тут вам було комфортно, аби дорога знань була для вас цікавою і захопливою. І коли ми переможемо і настане довгоочікуваний мир, щоб усі ми знову повернулися у звичайні школи", - звернувся до присутніх Ігор Терехов.

Мер також зазначив, що цього року завдяки партнерській підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) перша підземна школа Харкова в Індустріальному районі була повністю обладнана сучасною технікою, а завдяки фінансуванню Дитячого фонду ООН та Німецького товариства міжнародного співробітництва "GIZ" місту вдалося побудувати нові класи вже на шостій станції метрополітену - "Ім. О.С. Масельського".

Перші дзвоники також пролунали на станціях метро в Основ’янському, Салтівському та Новобаварському районах. Також у перший навчальний день своїх учнів зустріла перша в Україні підземна школа в Харкові.

Приміщення побудовано за найвищими стандартами безпеки, має 20 класних кімнат та розраховане на прийом 900 учнів у дві зміни.

За словами Ігоря Терехова, три підземні школи можуть зʼявитися у місті до кінця осені.

Планується створити навчальні заклади під землею в Новобаварському, Шевченківському та Основ'янському районах.

Окрема підземна школа буде створена в селищі Жихор, що знаходиться на околиці Основ'янського району, через велику відстань до метрошколи.

Читайте также