У Харківській області збільшується особлива “армія”

Учасники проєкту можуть заробляти до 10 тис. грн на місяць

Директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков зазначив, що Харківська область залишається в лідерах за кількістю учасників "Армії відновлення". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

За словами директора, торік обласний центр зайнятості видав більш як 15 тисяч направлень на суспільно-корисні роботи в межах реалізації програми “Армія відновлення”. Від початку 2024 року, направлення вже отримали 1 500 жителів регіону. 

За його словами, цей напрямок робіт має попит, адже дає змогу кожному учаснику “Армії відновлення” заробляти до 10 тисяч гривень на місяць.

Також директор обласного центру зайнятості нагадав, що в регіоні продовжує діяти програма щодо надання ваучерів на навчання або підвищення кваліфікації. Сума ваучеру – 30 тисяч гривень. 

"Як правило, це перекриває більшість навчальних програм, які сьогодні існують в Україні. Ця програма стосується всіх, не тільки безробітних, а насамперед просто осіб, які хочуть підвищити свої кваліфікації, є учасниками бойових дій. Для тих, хто зареєструвався, навчання безкоштовне в наших центрах профтехосвіти. В межах цього навчання на сьогодні здійснюється перепідготовка за 36 професіями та 39 освітніми програмами підвищення кваліфікації", - пояснив Олександр Котуков. 

Нині на Харківщині доступні понад 1,5 тисячі вакансій. Також можна скористатися Державним порталом вакансій, де актуально понад 200 тисяч пропозицій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області дітям видадуть ноутбуки.


Читайте также