Ще дві медалі на Паралімпіаді – за харків’янками

Фехтувальниця та тенісистка з Харківщини стали призерками у змаганнях

Олена Федота-Ісаєва здобула для України першу медаль у фехтуванні на візках на XVII літніх Паралімпійських іграх у столиці Франції. А Марина Литовченко забезпечила собі щонайменше "бронзу" у настільному тенісі.

Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Прапороносиця української збірної на церемонії відкриття паризьскої Парілімпіади стала бронзовою призеркою в особистих змаганнях шаблісток категорії B.

Поступившись у півфіналі майбутній переможниці, параолімпійській чемпіонці Афін-2004 та Лондона-2012 Сайсуні Джана з Таїланду (9:15), 38-річна фехтувальниця з Харківщини у поєдинку за третє місце не залишила шансів китаянці Ао Ланьчжу (15:3).

Для українки це вже третя паралімпійська медаль в кар'єрі після двох срібних нагород Токіо-2020!


Марина Литовченко обіграла у чвертьфіналі з настільного тенісу польську спортсменку Катаржину Маршал.

Матч за вихід у фінал Марина Литовченко проведе 7 вересня. Тоді ж відбудеться і "золотий" поєдинок.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Почесний харківʼянин став призером Паралімпійських ігор

Почесний харківʼянин Максим Веракса став срібним призером Паралімпійських ігор. Золото теж взяв українець. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті у справах сім'ї, молоді та спорту, він виборов друге місце в дисципліні "Плавання вільним стилем (100 метрів, клас S12)", поступившись партнеру з української збірної Ярославу Денисенку.

Загалом Україна зараз посідає сьоме місце в загальному заліку по медалям, завоювавши 52 медалі: 13 золотих, 18 срібних та 21 бронзову.

Читайте також: Стало відомо, як виступили спортсмени Харківщині на Олімпіаді у Франції

Впродовж літніх Олімпійських ігор 2024 року українські спортсмени вибороли 12 нагород: 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі. За кількістю здобутих нагород Україна посіла 22 місце та показала найкращий результат за останні 12 років. Про це йшлося під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА за участі начальника управління у справах молоді та спорту обласної військової адміністрації Костянтина Ананченко, інформує портал "Коментарі". Харківську область у змаганнях представляли 8 спортсменів у 6 видах спорту. Деталі – за посиланням.

Читайте также