Ймовірна окупація та "втеча" керівництва Харкова: ворожі фейки

Чи зможуть окупанти повторити наступ на Харків

У Центрі протидії дезінформації РНБО розповіли про черговий фейк, які поширюють  ворожі TG-канали, повідомляють “Коментарі”.

“Ворог вкотре поширює інформацію про те, що керівництво Харкова готується “втікати” з міста. За словами російських пропагандистів, про це свідчить виділення коштів на ремонт доріг у районі Люботина та Коротича”, - йдеться у повідомленні.

У Центрі зазначили, що повідомлення про буцімто “втечу” міської адміністрації з Харкова не відповідають дійсності. Це інформаційно-психологічна операція ворога, яка має на меті деморалізувати суспільство та посіяти панічні настрої. 

За словами заступника голови ГУР МО Вадима Скібіцького, нині окупанти не мають достатньо сил та засобів, щоб почати потужну наступальну операцію на західному (Харків, Суми, Чернігів, Київська область) стратегічному напрямку.

“Крім того, пресофіцер командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомив, що північний кордон постійно укріплюється, а кількість російських військ, які стоять на північному кордоні, відслідковується”, - йдеться в повідомленні Центру. 

Харківський міський голова Ігор Терехов прокоментував інформацію російських TG-каналів так: “Всім давно відомо, що в росії існують дві великі проблеми: дурні та дороги… І найгірше стає, коли перші починають замислюватись над другими. Слава всім, хто захищає наш Харків, нашу Україну й українців”.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що російські Telegram-канали поширюють черговий фейк про ситуацію в Харкові. 

Росіяни інформують, що “командир 113 ОБрТрО готує пенсіонерів до оборони Харкова у ролі живого щита”.  “Як доказ пропагандисти поширюють фото, які буцімто зробили під час проведення відповідних занять”, - йдеться в повідомленні центру. 

Що саме відбувалося в Харкові та чому росія почала розповідати про харківських пенсіонерів, читайте за посиланням.


Читайте также