Ворог просунувся біля Вовчанська та Калинівки – карта DeepState

Ворог просунувся біля Вовчанська та Калинівки

Окупанти здійснюють спроби закріпитися на північних околицях Вовчанська з ціллю подальшого просування та зайняття населеного пункту. Про це йдеться в аналітиці проєкту DeepState, інформує портал "Коментарі".

"З допомогою залучення великої кількості піхоти ворог пробує займати будинки на півночі міста. Сили Оборони докладають зусиль, щоб відтіснити московитів, йдуть важкі бої. На підтримку кацапів активно працює артилерія, рівняючи все з землею. Рух в напрямку міста здійснюється зі сторони н.п. Гатище-Плетенівка.

Також противник пробує закріплятися в населених пунктах Стариця-Бугруватка з метою подальшого просування на західні околиці Вовчанська. Тривають бої...", – йдеться в пояснювальній записці DeepState.

Також на оновленій карті бойових дій видно, що ворог просунувся біля Вовчанська та Калинівки. Уточнення в Красногорівці.

У свою чергу начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник у ранковому зведенні повідомив, що наразі наші оборонці стримують спроби окупантів просунутись у бік Липців зі сторони Глибокого та Лук’янців, у бік Нескучного зі сторони Борисівки, а також у бік Вовчанська зі сторони російського Щебекіно.

"Йдуть важкі бої. На окремих ділянках, в районах Вовчанська та Лук’янців, українські захисники були змушені перейти на більш вигідні позиції, аби ефективніше застосовувати сили та обороняти регіон від наступу. Найголовніше, це дає можливість зберегти життя українських солдат та завдавати максимальних втрат окупантам", – написав Мельник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Учора окупанти посеред білого дня завдали сім авіаударів по житловому сектору Харкова. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі". "Під час наземних боїв на Харківському напрямку ворог не полишає спроб також і тероризувати цивільне населення обласного центру", – зазначає очільник області.

Внаслідок влучання безпосередньо у житлову 20-поверхівку сталися руйнації її конструкцій. За іншими адресами виникли пожежі у гаражному кооперативі на площі 80 кв.м., а також загорання трави на відкритій території. Пошкоджено поруч розташовані багатоповерхівки.

Жахливі фото – за посиланням.

Читайте также