«Ситуація залишається складною» – що відбувається на фронті Харківщини

У Генштабі повідомили, що кількість атак на Харківському напрямку значно зменшилась

На Харківському напрямку кількість боєзіткнень в порівнянні з минулою добою знизилась майже в два рази. Про це у вечірньому зведенні повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, станом на 22:30 20 травня, інформує портал "Коментарі".

"Сьогодні ворог здійснив пʼять спроб прорвати оборону наших військ в районах Стариці, Липців і Вовчанська. Бої ще тривають у трьох локаціях. Ситуація контрольована. Наші воїни в окремих районах провели низку штурмових дій, тривають заходи з посилення стійкості оборони. Сьогодні на Харківському напрямку загарбники вже втратили 26 осіб вбитими та пораненими і 15 одиниць озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку кількість спроб окупантів йти вперед збільшилась до 13. Бої тривають в районах сіл Синьківка і Стельмахівка. В ході боїв втрат позицій та територій не допущено", – повідомили у Генштабі.

Начальник Харківського гарнізону генерал Сергій Мельник станом на ранок повідомив, що на Харківському напрямку ситуація залишається складною.

"За активною підтримки авіації окупанти продовжують свої спроби досягти якихось успіхів. Тим не менш, Сили оборони стримують ворожі атаки в районі Липців, Вовчанську та Стариці, завдаючи росіянам втрат у живій силі та техніці.

Загалом можна обережно сказати, що обстановка потроху стабілізується і наміри окупантів здійснити швидкий наступ були зруйновані завдяки рішенням військово-політичного командування, ефективній взаємодії підрозділів та важкій роботі українських героїв, які дуже ефективно працюють по терористам.

На Куп’янському напрямку росіяни йшли в атаку в районах населених пунктів Синьківка і Стельмахівка. Тривають важкі бої, але українська оборона тримається", – наголосив генерал Мельник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли:

Обстріл Харкова "шахедами" та ракетами: що відомо (ФОТО)

Вночі та зранку окупанти били по Харкову "шахедами" та завдавали ракетних ударів. Уламки ворожих "Шахедів" зафіксовані в чотирьох локаціях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Подробиці атаки – за посиланням.

Читайте также