Десятки дронів у центрі Харкова: що відбувається

Дрони передали військовим, які обороняють Харківщину

73 дрони отримали бійці спецпідрозділу CODE 9.2 92 ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов при передачі БпЛА військовим, інформує портал "Коментарі".

"Зараз на фронті є велика потреба в дронах, адже вони допомагають зберегти життя нашим військовим та здійснювати ефективні атаки на позиції ворога.

Дякуємо Асоціації газовидобувних компаній України, видобувних підприємств — Укргазвидобування, ДТЕК Нафтогаз, Укрнафта та Еско-Північ за фінансову підтримку обороноздатності Харківщини", – зазначив очільник області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Ворог має просування на Харківщині – DeepState

Аналітики проєкту DeepState оновили мапу бойових дій, у пояснювальній записці до якої повідомили про просування ворога біля Синьківки Харківської області, а також Євгенівки та Нью-Йорка на Донеччині.

За даними Генерального штабу ЗСУ станом на 8:00 10 липня, авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Стариця, Вовчанськ, Липці, Покаляне, Глибоке, Малі Проходи, Куп’янськ, Петропавлівка, Курилівка Харківської області.

Вчора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, артилерійську систему, два засоби ППО та 16 районів зосередження особового складу ворога. На Харківському напрямку ворог продовжував активні дії, загалом відбулося вісім бойових зіткнень.

Бої точилися, в районах населених пунктів Вовчанськ, Стариця та Липці. На Куп’янському напрямку противник десять разів атакував позиції наших підрозділів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Берестового, Піщаного та Синьківки.

Про успіхи однієї чи іншої сторони під час боїв, зокрема, офіційно не повідомляється.

Читайте также