Друга річниця трагедії в Оленівці: СБУ назвала імена винних у загибелі захисників

СБУ повідомила про підозру ексочільникам «Оленівської колонії»

У другу річницю трагедії в Оленівці, Служба безпеки України (СБУ) та Офіс Генерального прокурора оголосили про підозру двом колишнім керівникам колонії, яких звинувачують у масовому вбивстві українських військовополонених.

Сергій Євсюков та Дмитро Нейолов, ексочільник та його заступник у так званій "Волноваській колонії днр", перебували на своїх посадах у ніч на 29 липня 2022 року, коли внаслідок вибухів у тюрмі загинули щонайменше 50 українських захисників.

Слідство встановило, що обидва фігуранти не тільки знали про наслідки вибухів, але й умисно затримували евакуацію поранених, що призвело до смерті ще 9 військовослужбовців.

За даними СБУ, Євсюков та Нейолов діяли за попередньою змовою та жорстоко поводилися з військовополоненими, що кваліфікується як воєнний злочин.

Наразі обоє підозрюваних переховуються на тимчасово окупованій території Донеччини. СБУ проводить комплексні заходи для їхнього затримання та притягнення до відповідальності.

“На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Євсюкову та Нейолову про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими, поєднане з умисним вбивством, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні СБУ.

Трагедія в Оленівці стала одним із найжахливіших злочинів російської агресії проти України. Вона призвела до загибелі десятків українських захисників та завдала непоправної шкоди їхнім сім'ям.

СБУ та Офіс Генерального прокурора продовжують розслідування трагедії в Оленівці.

Читайте также